Terugblik; lammetjesdag 2017

We schrokken ons, eh…, lam!

Jaaaaren geleden kwam het IVN met het idee om een lammetjesdag op onze boerderij te organiseren. Dus zo geschiedde. Het bleek een succes en vele edities volgden. Ieder jaar kwam een paar honderd man onze nieuwelingen bewonderen.

Maar dit jaar sloeg werkelijk alles! Een stagiaire van het IVN leek het een leuk idee om te turven bij de ingang. Die arme jongen verwachtte waarschijnlijk een man of 300 (net als wij), maar is gestopt met zijn klusje toen hij 1600 streepjes op zijn papier had staan. 1600! De auto’s stonden een kilometer lang over de straat en op het erf soms wel driedubbel geparkeerd. Er was een hele flinke rij voor de ingang en een rij voor de ijshut.

En terwijl wij ons een beetje zorgen maakten/schaamden dat er maar 7 lammetjes te zien waren, leken jullie je kostelijk te vermaken. De ouders hielden een oogje in het zeil, terwijl de kinderen in onze zandhoop speelden of op een paar strobalen.

Wij staan nog steeds een beetje te shaken van deze ‘overval’, maar zijn ook trots en dankbaar dat jullie zo graag bij ons op bezoek komen en ons bedrijf waarderen. We zien jullie heel graag snel weer terug. Er staan nog 40 schapen waarvan we binnenkort lammetjes verwachten en we beloven dat het in de komende weken net zo leuk, maar veel rustiger is dan afgelopen zondag! We zijn vanaf nu weer open voor publiek van dinsdag t/m zondag van 13 tot 17 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *