Sinds het voorjaar van 1999 zijn wij, Mark en Anita van Alderwegen, de eigenaren van de Schapenstreek in Lutjebroek. Er werden hier toen 300 vleesschapen gemolken en de melk werd door de zuivelfabriek opgehaald en verwerkt.
In het eerste jaar deden we drie uur over één melkbeurt
Tot op dat moment hadden we alleen maar ervaring met koeien. Het melken van schapen was voor ons dus helemaal nieuw en een uitdaging die we graag aangingen. Het melken van de vleesschapen was moeilijk en leverde weinig melk op. In het eerste jaar deden we er drie uur per melkbeurt over, met z’n tweeën! We leerden al doende veel over schapen en hebben onze veestapel in de jaren die volgden geoptimaliseerd en verkleind. Nu melkt Mark zijn schapen alleen en doet hij er hooguit twee uur per keer over.
De melk die onze 150 melkschapen dagelijks voor ons verzorgen, verwerken we zelf tot kaas, yoghurt en ijs. Die producten verkopen we aan huis en leveren we aan winkels, horeca en groothandels.
De schapen kaas is erg lekker,zelfs mijn vrouw vind het lekker
Groetjes Lammert Dijkstra vanuit Oosthuizen
De schapen kaas is erg lekker, zelfs mijn vrouw vind het lekker
Lammert vanuit Oosthuizen