Wij willen mensen laten zien hoe melkveehouderij óók kan. Voor ons zijn dieren namelijk geen fabriekjes, maar levende wezens. Eigenlijk is onze manier van werken heel basic. Dat betekent dat we kijken naar onze schapen. Wat hebben ze van nature nodig? Hoe maken en houden we ze sterk en weerbaar? Want wij zijn ervan overtuigd dat als wij goed voor ons land en onze dieren zorgen, dat de producten die wij verkopen ook veel waardevoller zijn.
Eerste levensbehoefte
Als boer zijn we dagelijks bezig met eerste levensbehoeften. Wij maken voeding. Die voeding komt van het land en dus uit het milieu. Dat milieu moeten we goed verzorgen, want als we dat verpesten krijgen we dat op korte of lange termijn terug op ons bord. Daarom voelen wij ons verantwoordelijk voor de manier waarop wij ermee omgaan. En we zijn ervan overtuigd dat het openstellen van onze boerderij kan zorgen voor meer respect voor de natuur en een natuurlijke kritische houding bij onze bezoekers.
Lekker laten grazen
Schapen zijn van nature grazers. Dat betekent dat ze het liefst lekker rondlopen en gras eten. De hele dag door. Dat mag bij ons dus ook! Dat klinkt heel logisch, maar toch is dat het in de praktijk niet. Want wist je dat het vaak gebeurt dat melkvee voer krijgt waarvan ze vooral veel melk gaan geven? Wij proberen dat anders te doen, met vallen en opstaan. ’s Winters staan onze schapen trouwens wel op stal. Want onze schapen zijn door de eeuwen heen speciaal gefokt voor het geven van melk. Daardoor hebben ze een andere energiebehoefte dan wilde schapen of bijvoorbeeld de bekende Texelaar. ’s Winters zit die energie voor onze schapen niet in het gras. Dan krijgen ze gras van ons eigen land, dat we in de zomer hebben gemaaid. Ook krijgen de schapen een krachtvoer, speciaal samengesteld voor hun behoefte.
Mainstream: doe ‘ns normaal
Wij durven af te wijken van de mainstream. Wij durven te experimenteren en op ons bek te gaan. Want wij geloven dat het anders kan. Ook al worden we daar wel eens gek op aangekeken.