Wat onze melk zo lekker maakt

Onze hoofdgedachte is, dat alles wat we op het land doen, via een langere of een kortere weg, weer in ons of in onze leefomgeving terecht komt. We vinden het dus van groot belang om hier zorgvuldig mee om te gaan.

Onze schapen krijgen geen antibiotica en zo min mogelijk andere medicatie. Door fokkerij en de juiste voeding proberen we de dieren een goede weerstand te geven, hierdoor zijn ze beter bestand tegen ziektes en worden de zogenaamd ‘nodige’ supplementen overbodig.

Wat mijn schapen eten? Gras, vooral veel vers gras dat ze zelf elke dag bij elkaar grazen en daarnaast een beetje krachtvoer (liefst zo kruidenrijk mogelijk) voor wat extra energie.

Door deze bedrijfsvoering geven de schapen melk waarin uitzonderlijk hoge gehaltes omega 3, 6 en linolzuur worden gemeten. Ook het gehalte oroot in de melk is erg hoog. Dit stofje werkt gunstig op bepaalde weefselcellen in ons lichaam.

Ik ben altijd aan het zoeken en bijleren, hoe dingen anders en “beter” kunnen. Maar de diversiteit in het grasland van het natuurgebied, waar al ons voer vandaan komt, geeft een goede basis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *