25 jaar Schapenstreek

Schapenstreek bestaat dit jaar 25 jaar en dat jubileum wordt op zondag 23 juni feestelijk gevierd met activiteiten, workshops en ander vermaak op de Lutjebroeker boerderij.

Het is mei 1999 als Mark en Anita van Alderwegen neerstrijken op de melkschapenboerderij in Lutjebroek. Sinds die tijd werken ze er, met voor- en tegenspoed, aan om van de Schapenstreek een plek te maken waar mens, dier en natuur samenkomen. Waar iedereen zich welkom voelt, kan genieten en leren van het boerenleven.

Food en vermaak

Tijdens het jubileumfeest staat natuurlijk het schaap centraal, met o.a. schaapscheren en wol spinnen. Daarnaast worden er verschillend activiteiten voor kinderen van alle leeftijden georganiseerd, er zullen marktkramen zijn en er worden workshops verzorgd door de Landelijke Natuurvereninging voor veldbiologie (KNNV). Ook is er een foodplein met hamburgers van eigen erf, soepen en de gerookte vis van Cor Bart. Natuurlijk is de ijswinkel ook geopend.

Opening aanlegsteiger door Burgermeester

Om 11 uur wordt de nieuwe aanlegsteiger, die dankzij donaties van bezoekers is gerealiseerd, op feestelijke wijze geopend door burgermeester Wortelboer van Stede Broec.

Iedereen is uitgenodigd om het feest mee te vieren op zondag 23 juni, 10.15 – 17.00 uur, De Gouw 57a in Lutjebroek. Entree is gratis. Een stempelkaart voor de kinderactiviteiten kost 5 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *