Schapenmelk, goed voor elk?

We gaan hier niet pretenderen dat iedereen massaal aan de schapenmelk moet, maar dat het een gezonde keuze is staat buiten kijf. Ten eerste is er goed nieuws voor die mensen die geen koemelk kunnen verdragen en geitenmelk niet zo lekker vinden: Met een koemelkallergie kun je schapenmelk goed verdragen en in tegenstelling tot producten van geitenmelk, heeft schapenmelk een veel neutralere smaak. Hoera!

Het is wel vetter, maar laat je daar niet door misleiden. De vetten in de melk zijn namelijk heel makkelijk te verteren en bovendien erg gezond. Vorig jaar hebben we onze melk laten controleren op een aantal punten en de uitslag was opzienbarend: Onze schapen produceren melk met een extreem hoog gehalte aan omega’s 3 en 6 en linolzuur. Ook het zogenaamde orootgehalte blijkt in onze melk verrassend hoog. Deze stof heeft een gunstige werking op bepaalde weefselcellen in het lichaam.

Hier doen we zelf graag nog een extra schepje bovenop. Omdat wij denken dat ons lichaam beter kan omgaan met pure producten, pasteuriseren we de melk voor de kaas niet. Hierdoor blijven vitamines en mineralen behouden. En het komt de smaak ook nog ten goede ook.

Gerelateerde berichten
– Wat onze melk zo lekker maakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *